Koecomfort

Wij geloven dat wat goed is voor de koe, ook goed is voor de veehouder! Koecomfort betekent meer dan dierwelzijn. Het is belangrijk om uw koeien en geiten in topconditie te krijgen en te houden, want alleen dan kunnen zij de prestaties leveren die u van hen wenst. Meer melk per dier vraagt om een topsportmentaliteit. Een gedreven houding, een open blik om nieuwe mogelijkheden te interpreteren en kennis van zaken tot in het kleinste detail.

Koeborstels

Een borstel geeft dieren de mogelijkheid om in hun natuurlijke behoefte om te schuren te voorzien. Borstelen bevordert de bloedsomloop en het welzijn van uw dier. We bieden drie soorten oplossingen:

Flexibele koeborstel SCB
De flexibele koeborstel SCB is het summum van koecomfort. De koeborstel begint bij aanraking te draaien en blijft doorgaan zolang de koe eronder staat. De borstel draait vrij en soepel in alle richtingen en bereikt daarmee het grootst mogelijke oppervlak rondom de koe.

Stationaire borstel SB
De nieuwe stationaire koeborstel SB is ergonomisch uitgevoerd met een unieke verende plaatconstructie en halfronde borstels.

Flexibele miniborstel MSB
Laat uw kalveren of geiten ook de voordelen van een elektrische borstel ervaren met de nieuwe flexibele miniborstel MSB. Voor een verhoogd welzijn en een goede start van een productief leven. De borstel start op aanraking en maakt niet alleen de geiten/kalveren schoon. Het stimuleert ook de bloedsomloop en draagt daarmee bij aan een betere gezondheid van uw dieren.

Lees meer over koeborstels

Liggen

Een comfortabele ligplaats is belangrijk voor een goede koe en optimale melkgift. Een ligplaats moet voldoen aan hoge eisen qua ruimte, grip, comfort en hygiëne. Lees er meer over op de website van DeLaval.

Lees meer over liggen

Lopen

In natuurlijke omstandigheden lopen koeien op zachte grond. In een stalomgeving is het belangrijk om de natuurlijke omstandigheden zo veel mogelijk na te bootsen. Door uw dieren een zachte ondergrond te bieden en een zo goed mogelijke hygiëne, kunt u ervoor zorgen dat klauwproblemen minimaal blijven. Lees er meer over op de website van DeLaval.

Lees meer over lopen

Drinken

Water is belangrijk voor uw koe. Melk bestaat namelijk voor bijna 90% uit water, dus de wateropname van een koe heeft een belangrijk effect op de melkproductie. Als de watertoevoer goed is, drinken koeien meer. Lees er meer over op de website van DeLaval.

Lees meer over drinken

Ventilatie en verlichting

Om uw koe in een topconditie te houden is een goede stalomgeving erg belangrijk. Niet alleen melkvee, maar ook jongvee heeft behoefte aan veel frisse lucht en voldoende licht. Diverse onderzoeken tonen aan dat verlichting en ventilatie bijdragen tot snellere groei, betere gezondheid en een hogere melkgift. Lees er meer over op de website van DeLaval.
 
Lees meer over ventilatie en verlichting