Koeling

In de melkveehouderij draait het om koude kwaliteitsmelk. Om aan de groeiende vraag te blijven voldoen moeten we innoveren en nieuwe technieken ontwikkelen. Wij van Alfa Melktechniek vinden het belangrijk om u te helpen bij het verbeteren van uw melk. Hierbij staan slimme oplossingen voorop.

Melkkoeltanks zijn te verkrijgen in diverse maatvoeringen en inhoudsmaten. Daarnaast zien we de laatste jaren een enorme toename van buitentanks. Deze verticale silotanks worden ingezet als de bestaande ruimte te klein is voor schaalvergroting of waneer de ruimte op een andere efficiente manier ingezet kan wordt. Wij bieden kwalitatief hoogwaardige en volledig roestvrijstalen koeltanks aan. Op deze pagina vindt u een greep uit onze oplossingen.

Horizontale melkkoeltank

Gemiddeld in afmetingen, groot in kwaliteit! Onze DXCE koeltank heeft een elliptische vorm met ovale bodem om zo een groot koeloppervlak te realiseren. Laag geplaatste roerwerken met spuitmonden voor het reinigen zorgen voor een snelle menging en optimale reiniging. De DXCE is samen met de DX3S de meest gevraagde koeltank bij lagere melkstromen. Elke DXCE bevat een draaibaar roestvrijstalen deksel die verticaal of horizontaal opent om gemakkelijk toegang te krijgen tot de tank. Deze functie maakt ze ook ideaal voor melkkamers met lage plafonds.

 • De grootste range aan maatvoeringen passend voor bijna elk tanklokaal;
 • De elliptische vorm zorgt dat melk snel de gehele bodem bedekt om zo efficiënt mogelijk te koelen;
 • Hoogwaardige volledige PUR isolatie tot wel 20 cm dik;
 • De DXCE is standaard voorzien van onze Topline T300 reinigs- en besturingsunit;
 • Zelf vlakstellende poten voor een altijd gelijke drukbelasting op uw vloer;
 • Voorzien van zelfsturende slamlom verdamper; opitmale koelprestaties 10% lagere koelkosten.

Silotank

Kwaliteit met inhoud en altijd 100% roestvaststaal! De DX3S is de premium silotank vol met innovaties. Met de DX3S heeft DeLaval de lat letterlijk hoger gelegd dan ooit tevoren. Standaard met Crossfire bodem en zijverdamper en een DN100 uitloop inclusief separate melkinlaat. Dit zijn enkele van de unieke eigenschappen die u laten zien dat u voor innovatie en waardevastheid bij DeLaval moet zijn. De DX3S is het toonbeeld van afwerking met hoge prestaties. Deze maken de DX3S onze beste garantie voor uw kostbare product.

 • Volledig RVS van bodem tot bordes met hoogwaardige PUR isolatie tot wel 60 cm dik;
 • DN100 uitloop met separate melkinlaat geschikt voor alle type melkstallen en AMS systemen;
 • 2 zijlings geplaatste Crossfire verdampers, perfect voor kleine en ook grote hoeveelheden melk;
 • Digitale niveaumeting met overloopbeveiliging;
 • Grote range aan RVS alkoven, schuin, recht, met of zonder deur met codeslot.
WIj denken met u mee en flexibiliteit staat bij ons hoog aangeschreven. Daarom kunnen wij in alle gevallen u een passende oplossing bieden. 

Compacte waterchillers

De compacte waterchillers vormen een onbegrensde koeloplossing voor veehouders die hun uitstekende melkkwaliteit willen borgen. De robuuste units zijn gemaakt voor een maximaal koelvermogen bij een minimale energiebehoefte. Daarnaast bestaat bij deze techniek de mogelijkheid om de warmte te gebruiken voor bijvoorbeeld uw huisverwarming. 

Reinigings- en besturingsunit

Onze besturing- en reinigingssystemen zijn ontwikkeld met maar één doel: maximale controle van uw product en reinheid van de koeltank. Als uw reinigings- en besturingsunits zijn gekoppeld aan ons managementprogramma dan worden er continu gegevens uitgewisseld, gemonitord en gelogd voor maximale productzekerheid en controle.

Energie

Wanneer er via een koelmachine een product wordt gekoeld, dan wordt er tegelijktijdig ook verwarmd. Ons concept biedt warmteterugwinning en hiermee komen wij in aanmerking voor de EIA. Daarmee hebben wij het meest rendabele systeem. Onze warmteterugwinning neemt alleen de warmte wanneer deze het heetst is en dus het meest veilig is.

Bij volume stroom gestuurd koelen gaat er niet meer energie naar de koelunit dan strikt noodzakelijk is. Met onze slimme gepatenteerde software en een vermogen regulerende koelaggregaat is de melk zelfs sneller koud dan met vol vermogen.

Ook bieden wij een breed scala aan platenwisselaars voor iedere toepassing. Onze platenwisselaars hebben een unieke constructie waarmee elke druppel product, gegarandeerd minimaal twee keer zijn warmte kan overdragen of juist opnemen voor het de platenwisselaar verlaat. Onze platenwisselaars zijn de meest rendabele en hiermee komen wij in aanmerking voor de EIA.

Subsidie mogelijkheden

Wist u dat u in sommige gevallen in aanmerking komt voor subsidies? Op de website van de Rijksoverheid leest u er alles over.

Lees er meer over