Melksystemen

Alfa Melktechniek biedt diverse melksystemen, waardoor u ondersteund wordt om het beste uit uw dieren te halen. Lees alles over de verschillende mogelijkheden.

Automatisch melken

Met de innovatieve automatische melksystemen van DeLaval worden uw koeien optimaal gemolken. Automatische melksystemen verminderen de tijd die nodig is voor het melken van uw koeien. De efficiĆ«nte inzet van uw arbeid is een mooi voordeel. Dit geeft u de vrijheid om u te concentreren op andere belangrijke taken binnen uw melkveebedrijf.

Lees meer over automatisch melken

Draaistallen

In de draaimelkstal komt de koe naar de melker. Belangrijk hierbij is dat er veel aandacht wordt besteed aan het koeverkeer. Elke koe moet namelijk individueel het platform opstappen. We onderscheiden binnen- en buitenmelkers. De binnenmelker zorgt voor overzicht, terwijl de buitenmelker een hogere capaciteit kan halen door de snellere opstap van de koeien. Er zijn verschillende soorten draaistallen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van DeLaval.

Lees meer over draaistallen

Melkstallen

In een klassieke melkstal komen uw koeien gezamenlijk naar de melkstal voordat zij gemolken worden. De melkstellen worden opgedeeld in verschillende types, afhankelijk van de stand van de koe tegenover de melkput. Er zijn verschillende uitvoeringen van melkstallen mogelijk, denk hierbij aan parallel melkstallen, visgraat melkstallen en de swingover melksystemen.
 
Lees meer over melkstal oplossingen