Voeren

Voeren is een van de grootste kostenposten bij de productie van melk. Het juiste voer in de juiste hoeveelheden verbetert de productiviteit en de gezondheid van uw dieren. Het optimaliseren van het voermanagement is daarom een investering die loont.

Voer regelmatig aanschuiven is een tijdrovende bezigheid. Een slimme voeraanschuifrobot kan naast regelmatig voer aanschuiven, ook zorgen voor extra voeropname en de penswerking verbeteren. Kalveren die snel groeien geven later meer melk. Een snelle groei komt er, door veel (kunstmelk) te verstrekken in kleine porties verdeeld over de dag. Ook geleidelijk spenen draagt bij tot een continue vlotte groei en optimale ontwikkeling van het magen- en darmstelsel.
 
Om de koe productiegericht te voeren zijn krachtvoerstations in de vrije loopstal een ideaal concept. Het spaarsysteem van DeLaval zorgt ervoor dat dieren, verspreid over de dag hun porties opnemen. Op deze manier blijft de pens het best functioneren en wordt voer optimaal omgezet in melk. Meer informatie over voeren leest u op de website van DeLaval.

Meer lezen over voeren

Voeren met de OptiDuo

Met de Optiduo ervaart u het gemak dat de kuil altijd op gezette tijden wordt ververst. Op die manier blijft selectie van voer achterwege en bent u er ook van verzekerd dat het voer op gezette tijden wordt aangeschoven. De voeropname wordt hierdoor vergroot en dit heeft tot gevolg dat de melkprodcutie zal gaan stijgen. Een efficiente optimalisatieslag dus!

Lees meer over OptiDuo