Projecten

Sinds de start van Alfa Melktechniek hebben we al een mooi aantal bedrijven mogen helpen met onze oplossingen van DeLaval. Hieronder vindt u één van onze uitgelichte projecten.

Project: OptiDuo

Opnieuw hebben we een OptiDuo project opgestart. De Optiduo staat erom bekend dat hij niet alleen aanschuift maar er ook meteen voor zorgt dat het voer wordt ververst. Hierdoor wordt een betere opname van het voer en veel minder restvoer bij het voerhek gerealiseerd. Wij wensen de familie Rolleman erg veel succes en plezier van de Optiduo.

Project: Vervanging Classis melkrobot voor V300

Mooi in beeld gebracht door onze eigen medewerker. Onze eerste V300 melkrobot in het gebied van Alfa Melktechniek. Een voorbeeld van oud naar nieuw. Doordat alles tot in de puntjes was voorbereid kon de klant na 4 uur alweer melken met zijn nieuwe V300 melkrobot! Het systeem draaide vanaf het begin goed. Zo goed zelfs dat dit bedrijf vaak als referentie wordt gebruikt om de V300 aan collega veehouders te laten zien. Een project om trots op te zijn!

Project: Succesvolle opstart V300

Wederom zijn we erin geslaagd om een succesvolle nieuwe V300 op te starten. Dit keer ging het niet om een vervanigng van een bestaande situatie, maar koos de klant ervoor om de stap van traditioneel naar automatische melken te maken. Hoewel het altijd spannend is om te zien hoe de koeien reageren op het nieuwe melken was dat in dit geval snel opgelost: de koeien liepen zelf snel de robot in. Mooi om te zien!