Koecomfort

Wat goed is voor de koe, is ook goed voor de veehouder. Daar geloven wij in. Koecomfort betekent meer dan dierwelzijn. Het is belangrijk om uw koeien en geiten in topconditie te krijgen en te houden. Want alleen dan kunnen zij de prestaties leveren die u wenst. Meer melk per dier vraagt om een topsportmentaliteit. Een gedreven houding, een open blik om nieuwe mogelijkheden te interpreteren en kennis van zaken tot in het kleinste detail.

Koeborstels

Een borstel geeft uw dieren de mogelijkheid om in hun natuurlijke behoefte om te schuren te voorzien. Borstelen bevordert de bloedsomloop en het welzijn van uw dier. We bieden drie soorten oplossingen:

Flexibele koeborstel SCB
De flexibele koeborstel SCB is het summum van koecomfort. De koeborstel begint bij aanraking te draaien en blijft doorgaan zolang de koe eronder staat. De borstel draait vrij en soepel in alle richtingen en bereikt daarmee het grootst mogelijke oppervlak rondom de koe.

Stationaire borstel SB
De nieuwe stationaire koeborstel SB is ergonomisch uitgevoerd met een unieke verende plaatconstructie en halfronde borstels.

Flexibele miniborstel MSB
Laat uw kalveren of geiten ook de voordelen van een elektrische borstel ervaren met de nieuwe flexibele miniborstel MSB. Voor een verhoogd welzijn en een goede start van een productief leven. De borstel start op aanraking en maakt niet alleen de geiten/kalveren schoon. Het stimuleert ook de bloedsomloop en draagt daarmee bij aan een betere gezondheid van uw dieren.

Lees meer over koeborstels op de website van DeLaval

Liggen

Voor koeien is een comfortabele ligplaats belangrijk voor een optimale melkgift. Een ligplaats moet voldoen aan hoge eisen qua ruimte, grip, comfort en hygiëne.

Lees er meer over op de website van DeLaval.

Lopen

In natuurlijke omstandigheden lopen koeien op zachte grond. In een stalomgeving is het belangrijk om die natuurlijke omstandigheden zo veel mogelijk na te bootsen. Door uw dieren een zachte ondergrond te bieden en een zo goed mogelijke hygiëne, kunt u ervoor zorgen dat klauwproblemen minimaal blijven.

Lees er meer over op de website van DeLaval.

Drinken

Water is belangrijk voor uw koe. Melk bestaat namelijk voor bijna 90% uit water, dus de wateropname van een koe heeft een belangrijk effect op de melkproductie. Als de watertoevoer goed is, drinken koeien meer.

Lees er meer over op de website van DeLaval.

Ventilatie & Cow Cooling

Om uw koeien in topconditie te houden is een goede stalomgeving erg belangrijk. Melkkoeien hebben behoefte aan veel en schone lucht. Wanneer de temperatuur boven de 22Ç komt beginnen koeien last te krijgen van hittestres met alle gevolgens van dien. De melktproductie komt hierdoor in gevaar. Om de warme lucht af te voeren is vaak ondersteuning nodig van natuurlijke ventialtie. Daarnaast zien we dat het effect van cow cooling een extra medicijn is tegen het voorkomen van hittestres bij uw Melkveestapel.

Lees meer over ventilatie en verlichting op de website van DeLaval.

 

Oplossingen van Alfa

We kijken graag met u naar de langere termijn

N

Melktechniek

N

Melksystemen

N

Melkwinning

N

HERD management

N

Koeling

N

Koecomfort

N

Voeren

N

Service en onderhoud

N

Toerboertiek

Melktechniek

Met een moderne en efficiënt ingerichte melkstal produceert u topkwaliteit melk en verhoogt u uw rendement. Bij Alfa denken we graag met u mee. We zijn dealer van het kwaliteitsmerk DeLaval, waardoor we u goed kunnen adviseren bij het selecteren van de juiste melktechniek

 

Lees meer

Lees meer

Melksystemen

Alfa Melktechniek levert melksystemen waarmee u het beste uit uw dieren kunt halen. 

Lees meer

Melkwinning

Met een moderne en efficiënte melkstal verhoogt u uw rendement en produceert u melk van topkwaliteit.

HERD management

HERD Management wordt een stuk eenvoudiger met de juiste technische oplossingen.

 

Lees meer

Koeling

Innovatieve technieken zijn belangrijk om aan de groeiende vraag naar kwaliteitsmelk te blijven voldoen

 

Lees meer

Lees meer

Koecomfort

Wat goed is voor de koe, is ook goed voor de veehouder. Daar geloven wij in. Het is belangrijk om uw koeien en geiten in topconditie te krijgen en te houden. Want alleen dan kunnen zij de prestaties leveren die u wenst.