Koeling

In de melkveehouderij draait het om koude kwaliteitsmelk. Innovatie en nieuwe technieken zijn belangrijk om aan de groeiende vraag naar kwaliteitsmelk te blijven voldoen. Bij Alfa Melktechniek vinden we het belangrijk om u te helpen met het verbeteren van uw melk. Onze slimme oplossingen staan daarbij voorop.

Melkkoeltanks zijn er in diverse maatvoeringen en inhoudsmaten. Ook zien we de laatste jaren een enorme toename van buitentanks. Deze verticale silotanks worden vooral ingezet als de bestaande ruimte niet geschikt is voor schaalvergroting.  Of wanneer de ruimte op een andere efficiënte manier ingezet wordt. Alfa Melktechniek levert kwalitatief hoogwaardige roestvrijstalen koeltanks. Op deze pagina vindt u een greep uit onze oplossingen.

Horizontale melkkoeltank

Gemiddeld in afmetingen, maar groot in kwaliteit. Onze DXCE koeltank heeft een elliptische vorm met ovale bodem om zo een groot koeloppervlak te realiseren. De laag geplaatste roerwerken met spuitmonden voor het reinigen zorgen voor een snelle menging en optimale reiniging. De DXCE is samen met de DX3S de meest gevraagde koeltank bij lagere melkstromen. Elke DXCE bevat een draaibaar roestvrijstalen deksel dat verticaal of horizontaal opent om gemakkelijk toegang te krijgen tot de tank. Deze functie maakt ze ook ideaal voor melkkamers met lage plafonds.

 • De grootste range aan maatvoeringen passend voor bijna elk tanklokaal;
 • De elliptische vorm zorgt dat melk snel de gehele bodem bedekt om zo efficiënt mogelijk te koelen;
 • Hoogwaardige volledige PUR-isolatie tot wel 20 cm dik;
 • De DXCE is standaard voorzien van onze Topline T300 reinigings- en besturingsunit;
 • Zelf vlakstellende poten voor een altijd gelijke drukbelasting op uw vloer;
 • Voorzien van zelfsturende slalom verdamper; optimale koelprestaties, 10% lagere koelkosten.

 

Silotank

Kwaliteit met inhoud en altijd 100% roestvast staal. De DX3S is de premium silotank vol met innovaties. Met de DX3S heeft DeLaval de lat hoger gelegd dan ooit tevoren. Standaard met Crossfire-bodem en zijverdamper en een DN100 uitloop inclusief separate melkinlaat. Dit zijn enkele van de unieke eigenschappen die u laten zien dat u voor innovatie en waardevastheid bij DeLaval moet zijn. De DX3S is het toonbeeld van afwerking met hoge prestaties. Deze maken de DX3S onze beste garantie voor uw kostbare product. 

 • Volledig rvs van bodem tot bordes met hoogwaardige PUR-isolatie tot wel 60 cm dik;
 • DN100-uitloop met separate melkinlaat geschikt voor alle types melkstallen en AMS-systemen;
 • 2 zijlings geplaatste Crossfire-verdampers, perfect voor kleine en ook grote hoeveelheden melk;
 • Digitale niveaumeting met overloopbeveiliging;
 • Grote range aan rvs-alkoven, schuin, recht, met of zonder deur met codeslot.

 Wij denken met u mee en flexibiliteit heeft bij ons grote prioriteit. Daarom kunnen wij u in alle gevallen een passende oplossing bieden.

 

Compacte waterchillers

Wilt u uw uitstekende melkkwaliteit borgen? Dan zijn onze compacte waterchillers de koeloplossing voor uw veehouderij. De robuuste units zijn gemaakt voor een maximaal koelvermogen bij een minimale energiebehoefte. Daarnaast bestaat bij deze techniek de mogelijkheid om de warmte te gebruiken voor bijvoorbeeld uw huisverwarming.

Reinigings- en besturingsunit

Onze besturings- en reinigingssystemen zijn ontwikkeld met maar één doel: maximale controle over uw product en reinheid van de koeltank. Als uw reinigings- en besturingsunits zijn gekoppeld aan ons managementprogramma dan worden er continu gegevens uitgewisseld, gemonitord en gelogd voor maximale productzekerheid en controle. U kunt dus precies zien wat de status is.

Energie

Wanneer er met een koelmachine een product wordt gekoeld, dan komt er ook warmte vrij. Ons concept biedt warmteterugwinning en daarmee komen wij in aanmerking voor de EIA. Daarmee hebben wij het meest rendabele systeem. Onze warmteterugwinning neemt alleen de warmte wanneer deze op zijn heetst is en dus het veiligst is.

Bij volumestroomgestuurd koelen gaat er niet meer energie naar de koelunit dan strikt noodzakelijk is. Met onze slimme gepatenteerde software en een vermogenregulerende koelaggregaat is de melk zelfs sneller koud dan met vol vermogen.

Verder bieden wij een breed scala aan platenwisselaars voor iedere toepassing. Onze platenwisselaars hebben een unieke constructie waarmee elke druppel product gegarandeerd minimaal twee keer zijn warmte kan overdragen of juist opnemen voor het de platenwisselaar verlaat. Onze platenwisselaars zijn de meest rendabele en daarmee komen wij in aanmerking voor de EIA.

Subsidiemogelijkheden
Wist u dat u in sommige gevallen in aanmerking komt voor subsidies? Op de website van de Rijksoverheid leest u er alles over.

Oplossingen van Alfa

We kijken graag met u naar de langere termijn

N

Melktechniek

N

Melksystemen

N

Melkwinning

N

HERD management

N

Koeling

N

Koecomfort

N

Voeren

N

Service en onderhoud

N

Toerboertiek

Melktechniek

Met een moderne en efficiënt ingerichte melkstal produceert u topkwaliteit melk en verhoogt u uw rendement. Bij Alfa denken we graag met u mee. We zijn dealer van het kwaliteitsmerk DeLaval, waardoor we u goed kunnen adviseren bij het selecteren van de juiste melktechniek

 

Lees meer

Lees meer

Melksystemen

Alfa Melktechniek levert melksystemen waarmee u het beste uit uw dieren kunt halen. 

Lees meer

Melkwinning

Met een moderne en efficiënte melkstal verhoogt u uw rendement en produceert u melk van topkwaliteit.

HERD management

HERD Management wordt een stuk eenvoudiger met de juiste technische oplossingen.

 

Lees meer

Koeling

Innovatieve technieken zijn belangrijk om aan de groeiende vraag naar kwaliteitsmelk te blijven voldoen

 

Lees meer

Lees meer

Koecomfort

Wat goed is voor de koe, is ook goed voor de veehouder. Daar geloven wij in. Het is belangrijk om uw koeien en geiten in topconditie te krijgen en te houden. Want alleen dan kunnen zij de prestaties leveren die u wenst.