Voeren

Het voeren is voor melkveehouders is een van de grootste kostenposten bij de productie van melk. Het juiste voer in de juiste hoeveelheden verbetert de productiviteit en de gezondheid van uw dieren. Het optimaliseren van het voermanagement is daarom een investering die loont.

Het regelmatig aanschuiven van voer is een tijdrovende bezigheid. Een slimme voeraanschuifrobot kan een goede oplossing voor u zijn. Naast het regelmatig aanschuiven van voer, zorgt het systeem ook voor extra voeropname en een verbetering van de penswerking. Kalveren die snel groeien geven later meer melk. Een snelle groei komt er, door veel (kunstmelk) te verstrekken in kleine porties verdeeld over de dag. Ook geleidelijk spenen draagt bij tot een continue vlotte groei en optimale ontwikkeling van het magen- en darmstelsel.

Om uw koeien productiegericht te voeren zijn krachtvoerstations in de vrije loopstal een ideaal concept. Het spaarsysteem van DeLaval zorgt ervoor dat de dieren verspreid over de dag hun porties opnemen. Op deze manier blijft de pens het best functioneren en wordt voer optimaal omgezet in melk. Meer informatie over voeren leest u op de website van DeLaval.

Voeren met de optiduo

Met de Optiduo ervaart u het gemak dat de kuil altijd op gezette tijden wordt ververst. Op die manier blijft selectie van voer achterwege en bent u er ook van verzekerd dat het voer op gezette tijden wordt aangeschoven. De voeropname wordt daardoor vergroot en dat heeft tot gevolg dat de melkproductie zal stijgen. Een efficiënte optimalisatieslag dus!

Lees meer over over op de website van DeLaval

Oplossingen van Alfa

We kijken graag met u naar de langere termijn

N

Melktechniek

N

Melksystemen

N

Melkwinning

N

HERD management

N

Koeling

N

Koecomfort

N

Voeren

N

Service en onderhoud

N

Toerboertiek

Melktechniek

Met een moderne en efficiënt ingerichte melkstal produceert u topkwaliteit melk en verhoogt u uw rendement. Bij Alfa denken we graag met u mee. We zijn dealer van het kwaliteitsmerk DeLaval, waardoor we u goed kunnen adviseren bij het selecteren van de juiste melktechniek

 

Lees meer

Lees meer

Melksystemen

Alfa Melktechniek levert melksystemen waarmee u het beste uit uw dieren kunt halen. 

Lees meer

Melkwinning

Met een moderne en efficiënte melkstal verhoogt u uw rendement en produceert u melk van topkwaliteit.

HERD management

HERD Management wordt een stuk eenvoudiger met de juiste technische oplossingen.

 

Lees meer

Koeling

Innovatieve technieken zijn belangrijk om aan de groeiende vraag naar kwaliteitsmelk te blijven voldoen

 

Lees meer

Lees meer

Koecomfort

Wat goed is voor de koe, is ook goed voor de veehouder. Daar geloven wij in. Het is belangrijk om uw koeien en geiten in topconditie te krijgen en te houden. Want alleen dan kunnen zij de prestaties leveren die u wenst.