Melktechniek

Voor u als melkveehouder is het belangrijk dat er op de juiste manier wordt omgegaan met uw melk. Het kiezen van de juiste melktechniek is daarbij noodzakelijk. Dat draagt namelijk bij aan het optimaliseren van uw melkproductie, maar ook aan het verbeteren van het welzijn van uw dieren. Wat is de juiste melktechniek voor uw bedrijf en hoe weet u dat u de juiste keuzes maakt?

melktechniek

De juiste melktechniek voor uw bedrijf is afhankelijk van een aantal factoren. Wilt u in minder tijd uw koeien melken? Of wilt u zich vooral richten op de veiligheid en het comfort van uw vee? Wilt u op de korte termijn kosten besparen? Of wilt u juist investeren in de inrichting van het melkproces en op de lange termijn meer rendement behalen? De beste keuze voor u is afhankelijk van uw uitgangspunten.

Verder is een gedegen analyse van de huidige melktechniek een goed startpunt. Ervaart u problemen tijdens het melken, zoals onrustige koeien, een slechte conditie van de spenen of onvolledig uitmelken? Ook dat is belangrijke informatie voor een weloverwogen keuze voor de juiste melktechniek.

Maar er is meer. Naast de eerdergenoemde factoren is een up-to-date melkstal belangrijk. Melktechniek ouder dan 15 jaar voldoet niet meer aan moderne eisen op het gebied van koegrootte en melkwensen. Bovendien kan verouderde techniek leiden tot problemen met de melkkwaliteit en uiergezondheid van uw vee.

Met een moderne en efficiënt ingerichte melkstal produceert u topkwaliteit melk en verhoogt u uw rendement.

Bij Alfa denken we graag met u mee. We zijn dealer van het kwaliteitsmerk DeLaval, waardoor we u goed kunnen adviseren bij het selecteren van de juiste melktechniek. Wilt u meer informatie of advies van een van onze specialisten? Bekijk onze melkmachines of neem contact met ons op, want we helpen u graag.

Oplossingen van Alfa

We kijken graag met u naar de langere termijn

N

Melktechniek

N

Melksystemen

N

Melkwinning

N

HERD management

N

Koeling

N

Koecomfort

N

Voeren

N

Service en onderhoud

N

Toerboertiek

Melktechniek

Met een moderne en efficiënt ingerichte melkstal produceert u topkwaliteit melk en verhoogt u uw rendement. Bij Alfa denken we graag met u mee. We zijn dealer van het kwaliteitsmerk DeLaval, waardoor we u goed kunnen adviseren bij het selecteren van de juiste melktechniek

 

Lees meer

Lees meer

Melksystemen

Alfa Melktechniek levert melksystemen waarmee u het beste uit uw dieren kunt halen. 

Lees meer

Melkwinning

Met een moderne en efficiënte melkstal verhoogt u uw rendement en produceert u melk van topkwaliteit.

HERD management

HERD Management wordt een stuk eenvoudiger met de juiste technische oplossingen.

 

Lees meer

Koeling

Innovatieve technieken zijn belangrijk om aan de groeiende vraag naar kwaliteitsmelk te blijven voldoen

 

Lees meer

Lees meer

Koecomfort

Wat goed is voor de koe, is ook goed voor de veehouder. Daar geloven wij in. Het is belangrijk om uw koeien en geiten in topconditie te krijgen en te houden. Want alleen dan kunnen zij de prestaties leveren die u wenst.